LAGUNE SESSIONS VOL. 2

Lagune Sessions er Lagunes lydunivers, der vil omfavne både musik, podcasts, talks og meget mere. Vi starter ud med en podcast serie, hvor vært Thomas Kring inviterer dig med helt ind bag facaden på dansk skateboarding med historier, som du aldrig har hørt dem før - fortalt af skaterne selv.

 • 5. Juni 2024

  Frank Messmann

  "Hvis man tjener 6 dollars mere per board, og vi sælger en halv million til en million boards om året, som vi gjorde dengang. Så gør det firmaet, World Industries, enormt værdifuldt. Vi solgte hele firmaet, det var så til Globe shoes, for 42 millioner dollars". Frank Messmann er en af de få, der igennem hele sin karriere har gjort skateboarding til en mere end rentabel levevej, gennem op- og nedgange i industrien. I denne sidste episode i Lagune Sessions Vol. 2 kommer selv vores vært, Thomas Kring på skateboard-skolebænken, når den danske legende, Frank Messmann deler ud af hemmelighederne, fra hjertet af skateboard industrien i Californien.

  Lyt på Spotify
 • 29. Maj 2024

  Liv Wilstrup

  “Det var ikke engang fordi jeg sagde: “Nu flytter jeg hjemmefra.” Det var bare sådan. Så var jeg flyttet hjemmefra.” Som 16-årig flytter Liv Wilstrup ud af sit barndomshjem, for at komme tættere på Roskilde og skatehallen, Hal 12. Her åbner en helt ny verden sig for den unge skater, med kæreste, bolig og en plads på skatelandsholdet.
I denne episode gæster Liv Wilstrup Lagune Sessions, til en snak om, hvordan det føles at balancere et voksenliv, i så tidlig en alder.

  Lyt på Spotify
 • 22. Maj 2024

  Emil Kalden

  Jeg kunne godt tænke mig at sige, at jeg er dansker, men det bliver konstant påpeget, at jeg ser anderledes ud. Især da jeg var yngre, blev jeg drillet pisse meget med det; "du er kineser, du spiser hunde, og du elsker at spise ris". Det gør jeg altså stadig lidt nu. I denne episode besøger den 19-årige Emil Kalden vært Thomas Kring i studiet til en samtale om mental sundhed i skateboarding, om at være diplomatbarn og et såkaldt 'Third Culture Kid', der ofte føler sig rodløs hvilket rejser det store spørgsmål: "Hvem er jeg?"

  Lyt på Spotify
 • 15. Maj 2024

  Thomas Madsen

  Thomas Madsen er netop startet i fjerde klasse på en ny skole i Sydhavnen, da han en august morgen finder sin mor død på sofaen. Tilbage hos sin far i Greve bliver der ikke snakket om tabet af moderen, og den unge mands liv bliver i stedet en flugt fra sorgen samt en søgen efter alternative familier og drømme, der skal prøves af. Ved Nørreport finder han den ikoniske ungdomsklub, Thomas P. Hejle, hvor det kræver spidse albuer og et vist niveau at få en tur på rampen. I denne episode gæster den danske skateboardlegende og ejer af Sidewalk Skateshop, Thomas Madsen, vært Thomas Kring i studiet.

  Lyt på Spotify
 • 8. Maj 2024

  Nik & Jay

  “Der havde ikke været noget Nik & Jay uden skateboarding. Vi tog skateboardingens frihed og leg med ind i musikken. Tøjet kom også derfra. Det var en blanding af alt det der skete, der blev til Nik & Jay.” I denne episode får Thomas Kring besøg i studiet af Niclas og Jannik.

  Lyt på Spotify
 • 1. maj 2024

  Joshua Fabrin

  Det lå ikke i kortene for Joshua Fabrin at vælge et almindeligt arbejde. Josh valgte derimod at rejse ind i krigsramte lande som Syrien, Irak og Afghanistan, for at bygge skateparks til de mennesker i verden, der har mindst. Og det er dér magien ligger for ham - i de situationer, der ligger udenfor hverdagen. I dag gæster skater og grundlægger af 'Wonders Around The World' Joshua Fabrin, vært Thomas Kring, til en snak om, hvad pokker det er, arbejdet med beton i verdens brændpunkter præcist giver ham.

  Lyt på Spotify
 • 24. April 2024

  Silas Adler

  Efter at have passeret skiltet til Sjælland, på vej hjem fra en skatekonkurence i Svendborg, fik Silas Adler ideen til at starte det danske og siden internationale skate-modebrand, Soulland. Thomas Kring tager en snak med Silas Adler om, hvad modeindustrien kan lære af skateboarding og hvorfor industrien banker på døren til skateboardingens kerne og DNA.

  Lyt på Spotify
 • 17. April 2024

  Jesper 'Lobster' Rosenberg

  Den 26. december 2004 skulle have været endnu en dag i paradis for Jesper 'Lobster' Rosenberg, der, som dykkerinstruktør, befandt sig på 15 meters dybde ud for Phi Phi's kyst i Thailand, da Tsunamien ramte øen. Jesper overlevede, men her, knap 20 år senere, presser tårerne sig stadig på, når minderne genkaldes. Hans liv blev forandret for altid. I denne episode gæster en af Københavns første streetskatere, 'Lobster', hans gamle ven, vært Thomas Kring, i studiet og giver et sjældent indblik i timerne, dagene og minutterne efter katastrofen.

  Lyt på Spotify
 • 10. April 2024

  Rene Villumsen

  Rene er typen, der går all-in. Og det i en sådan grad, at hans sponsor, Manual Skateshop, måtte teame ham op med den noget ældre skater, filmer, coach og mentor, Claus Juul aka ‘Betjenten’, for at holde styr på den unge vildbasse.
 Det umage makkerpar åbnede hurtigt nye døre sammen på vejen mod en international skateboard karriere. Men var det overhovedet den rette vej at gå?

  Lyt på Spotify
 • 3. April 2024

  Crafty

  Som 15-årig mister Crafty sit største idol - sin mor. Arven, bruger han på at tage alene til New York. Her bliver han hurtigt bedste venner med skatelegenderne Quim og Mike Cardona, som introducerer ham for byens spirende Hiphop scene, freestyle rap og damer. Her finder Crafty sit Mekka, midt i skateboardings og rappens mest formative år.

  Lyt på Spotify
 • 27. Marts 2024

  Tobias Simeon

  Tobias er skater, Muay Thai fighter, musiker og diplomatbarn. Han er vokset op i flere forskellige afrikanske lande, med nogle korte ophold i Danmark. Han blev en mester til at tilpasse sig nye miljøer og samfund. Så god, at han til sidst ikke vidste, hvem han selv var. Derfra begyndte det for alvor at gå galt.

  Lyt på Spotify
 • 20. Marts 2024

  Viktor Solmunde

  Viktor er park og vert skater, 16 år og nummer 16 på verdensranglisten. Han er på vej til OL i Paris '24 og så foretrækker han at have sin far med til konkurrencer, da hans mor kan blive for ængstelig og pifte for højt, når han skater blandt sine idoler.

  Lyt på Spotify
 • 4. Oktober 2023

  Jonas Bunger 'Ginger'

  I denne episode gæster Jonas Bunger, aka. Ginger, vært Thomas Kring i studiet.
 Jonas er en brandvarm kartoffel i hans bedste alder. Han lever skateboard-turnelivet og når han rejser, skater han fra morgen til aften. Jonas’ skating er totalt uforudsigelig og ikke engang Ginger selv kender planen for hans løb til konkurrencer. Senest har han vundet 2-3 konkurrencer med en brækket arm og nu er han i Danmark for at restituere og lade armen vokse sammen. Der er bare dét problem, at Ginger ikke kan lade være med at skate. Men hvad er Gingers hemmelige supervåben til at bibeholde et energiniveau, der langt overstiger enhver han møder på sin vej?

  Lyt på Spotify
 • 27. September 2023

  Kim Stær

  I denne episode gæster den 49-årige streetskater Kim Stær vært Thomas Kring i studiet.
 I slutningen af 90 erne beslutter en lille håndfuld skatevenner i Århus sig for at åbne Manual Skateshop. På samme tid bliver byens første skatepark med betonelementer bygget på Sct. Annagade skole. To begivenheder der senere skulle vise sig at blive grundstenene til nogle gyldne år for skateboarding i Jylland. Kim Stær blev ansigtet udadtil og forældrene kunne lide ham i en sådan grad, at økonomien rullede derudaf, samtidig med at skateboardkulturen voksede og voksede. Men hvad var opskriften på Manuals succes og hvordan fik de skabt et community, der var langt forud for sin tid?

  Lyt på Spotify
 • 20. September 2023

  Oscar Grønbæk

  I den seneste episode af Lagune Sessions gæster Oscar Grønbæk vært Thomas Kring i studiet. I Danmark bliver Oscar meget tidligt udråbt som det helt store talent i dansk skateboarding, hvilket blandt andet får ham til at vende miljøet ryggen og lægge boardet på hylden. Mange år senere gentager historien sig. Oscar er i starten af tyverne, han bor i Los Angeles og står med en af de største pro-kontrakter i hånden, da han river sit SIM-kort over, sletter sin amerikanske instagram og forsvinder. Men hvorfor?

  Lyt på Spotify
 • 13. September 2023

  Jonas Skrøder

  I denne episode gæster den tidligere danske Pro Skater Jonas Skrøder, vært Thomas Kring i studiet. Jonas hører til blandt de absolut største skate talenter i Danmark, og det har resulteret i at han er blevet sponsoreret af op mod 30 forskellige skate firmaer. Efter Jonas fik studenterhuen på flyttede han til Barcelona hvor han fik fly og lejlighed betalt sammen med resten af hans europæiske skate team, Sweet Skateboards, og en startløn på 75 kr om dagen. En tidlig morgen i Barcelona, overraskede team manageren ham med, at han skulle være professionel. Han fik et Pro-Board, med hans ansigt printet på, prydet med det danske flag. Drengedrømmen blev til virkelighed. Men hvad for en virkelighed? Det undersøger vi i denne udgave af Lagune Sessions.

  Lyt på Spotify
 • 6. September 2023

  Josefine Brown

  I denne episode gæster Josephine Brown, Thomas Kring i studiet. Josephine oplever, at mange skatere i miljøet omkring Røde Plads på Nørrebro, ikke har haft det let. Det har hun heller ikke selv, vennerne ved det bare ikke. Josephine mener derfor at det er vigtigt, at der kommer noget feminim energi ind i et meget maskulint miljø, for at skabe rum og plads til hinandens følelser. "Vi skater sammen i flere timer hver dag, så selvfølgelig skal jeg vide hvordan du har det"

  Lyt på Spotify
 • 30. August 2023

  Hugo Boserup

  Hugo er fra Vesterbro i København, nu bosat i Malibu, Californien, hvor han lever en drømmeagtig og misundelsesværdig tilværelse som pro skater for Nike SB og Limosine Skateboards. Han er gift med pro surfer Frankie Harrer og i en alder af blot 22 år, fik de et barn sammen. Da Frankie blev gravid, gik det op for Hugo, at en forudsætning for at kunne blive boende i USA var, at han kunne forsørge familien. Derfra begyndte han at tage sin skating til et nyt niveau og begyndte at gå for de uhyggelige tricks, som han før havde holdt ved tanken.

  Lyt på Spotify
 • 5. Juli 2023

  Balder Lehmann

  I denne episode gæster all-round ripperen, Balder Lehmann, Thomas Kring i studiet. Balder elskede at skate på Wonderland på Christiania, indtil han en dag fik et job på Aarhus Teater, i den stort anlagte forestilling Nøddeknækkeren, hvor han skulle optræde som et skatemonster. Den kun 16-årige Balder flyttede derfor alene til Aarhus, hvor han straks fik hjemve. I en weekend, inden de første prøver til forestillingen, ville Balder til København for at deltage i en skatekonkurrence. Og det var der - midt på Aarhus Banegård - at alt begyndte at gå galt. Efter en lang og mørk hashpsykose er Balder i dag medejer af firmaet FSR beton, der har bygget over 100 skateparks og byrum i Danmark.

  Lyt på Spotify
 • 28. Juni 2023

  Magnus 'Burgerkongen'

  I denne episode gæster Magnus, Aka Burgerkongen, Thomas Kring i studiet. Magnus kom fra forstæderne og drømte om at blive en del af skatemiljøet i København. Men det var ikke let, når han kom med en Drop dead-kæde om halsen og senere blev sponsoreret af Telia. Talentet var åbenlyst, men kernen i København var sådan lidt.. “og hvad så?” I dag er Magnus læge, far og en respekteret skater i miljøet og så er han blandt andet sponsoreret af Nike og hænger ud med hans barndoms idoler som Eric Koston, Hjalte Halberg m.fl.

  Lyt på Spotify
 • 21. Juni 2023

  Nicky Guerrero

  I denne episode er dansk skateboardings Godfather, Nicky Guerrero, gæst i studiet hos Thomas Kring. Nicky fortæller om op- og nedture i hans 46 år lange skateboardkarriere, der har budt på 1. pladsen i tre europamesterskaber, samt en Pro-karriere, hvor han skatede på team med blandt andre Tony Hawk. Det hele startede dog med en særdeles tragisk hændelse, for den dengang unge Nicky Guerrero, der endte med at blive sendt på sommerferie i Californien i USA, hvor han som en slags trøst, fik sit første skateboard. Og herfra gik det stærkt.

  Lyt på Spotify
 • 14. Juni 2023

  Dino

  Dino fortæller om sin vej,fra en hård barndom som. flygtning fra Congo, til Vesterbro hvor han blev en af de hårde drenge, med en til tider voldelig far - og så til at blive en del af Palace Skateboards, et af verdens største skateboard mærker!

  Lyt på Spotify
 • 7. Juni 2023

  Jonas Daater

  I denne første episode af Lagune Sessions får vært Thomas Kring besøg i studiet af tidligere Danmarksmester og assistenttræner for Skateboard Landsholdet, Jonas Daater. Der fortæller om at omfavne Brian-stilen, og om at lande det måske vildeste trick på dansk jord, samt hvordan skateboarding blev hans redning, da familien blev ramt af alvorlig sygdom.

  Lyt på Spotify
I hver episode inviteres en fremtrædende dansk skater i studiet til en samtale med udgangspunkt i gæstens største udfordringer og nederlag, og hvilken rolle skateboarding har spillet i at vende den modgang til medgang. Alt sammen fortalt uden filter af en række af dansk skateboardings største talenter og profiler, som hver især har været med til at definere scenen på deres egen facon.

Credits

Vært: Thomas Kring
Tilrettelægger: Thøger Kappel
Lyddesign: Frederik Ludwigs
Redaktør: Tue Blædel

Produceret for Lagune af BEAM audio agency